Bucovina este lider în producția de fructe și pomuşoare în Ucraina

26 11 F 2

Pomicultorii din regiunea Cernăuţi au încheiat strânsul roadei din livezi. Ea este mai mare decât cea din anul trecut. Conform datelor operative, recolta medie de mere în regiune este de aproximativ 30 de tone la hectar. Iar gospodăriile pomicole, care aplică tehnologii intensive,  au obținut câte  50-70 de tone de mere la hectar, a notat pe Facebook şeful Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk.

„În regiunea Cernăuţi livezile ocupă circa 28 de mii de hectare. Pomicultorii bucovineni cultivă în principal mere, ceea ce reprezintă aproape 70 la sută din suprafața totală a livezilor. În fiecare an producem mai mult de 12 la sută din producția pomicolă totală a țării, din care o parte este exportată. Valoarea produselor pomicole din regiune este de aproximativ 1 miliard grivne”, a precizat şeful AMR Cernăuţi.

26 11 F 3

Aproape 60 de mii de tone de fructe sunt consumate de populația din regiune, iar 5 întreprinderi sunt angajate în recoltarea și prelucrarea fructelor și pomuşoarelor, procesând aproximativ 100 de mii de tone de materie primă pe sezon. În plus, merele din livezile bucovinene sunt exportate în țările europene, precum şi în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Turcia.

„Dezvoltarea economică este o oportunitate de a sprijini armata”,  a conchis Ruslan Zaparaniuk.

26 11 F 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий