Bucovinenii aduc 25 de medalii de la Kolomyia

powerlifting

Powerlifting

powerliftingRecent s-a desfăşurat etapa finală a Campionatului Ucrainei de powerlifting, la care au participat tineri sportivi din toată ţara. Competiţiile au avut loc în oraşul Kolomyia din regiunea Ivano-Frankivsk. Selecţionata regiunii Cernăuţi a adus de la Kolomyia 25 de medalii: 9 medalii de aur, 10 de argint şi 6 de bronz.  Potrivit preşedintelui Fede­raţiei de powerlifting a regiunii Cernăuţi, Serghii Kacimarski, medaliile de aur au fost obţinute de R. Knişciuk, O. Fedorov, A. Ţikul, I. Monastyrskyi, I. Polakova ş.a.

Cele 25 de medalii reprezintă un mare succes al echipei regiunii Cernăuţi de powerlifting, totalizând competiţiile sportive din anul 2014. Federaţia bucovineană de powerlifting aduce mulţumiri antrenorilor din ţinut, care au reuşit să educe tineri sportivi capabili să atingă rezultate înalte.

De menţionat că powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genoflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Добавить комментарий