Bucureștiul, șters de pe lista gazdelor Euro 2021! Karl-Heinz Rummenigge aruncă bomba: „Ceferin se gândește să organizeze turneul final într-o singură țară”

national-arena-6

Karl-Heinz Rummenigge, directorul general al celor de la Bayern München, a dezvăluit că președintele UEFA, Aleksander Ceferin, cântărește posibilitatea găzduirii tunreului finala Euro 2020 într-o țară în această vară, mai degrabă decât pe tot continentul, așa cum era planificat, din cauza preocupărilor legate de COVID-19.

Turneul, un generator major de venituri pentru organismul de conducere al fotbalului european și federațiile naționale, a fost amânat cu 12 luni din cauza pandemiei și este programat să înceapă pe 11 iunie în 12 orașe europene, dar Rummenigge a spus că conceptul era valabil înainte de izbucnirea noului coronavirus.

„Nu trebuie să uităm că ideea acestei sărbători speciale a turneului a apărut atunci când coronavirusul nu exista. A fost o inițiativă a Comisiei UE, care dorea ca fotbalul să fie arătat în toată Europa”, a declarat el pentru ziarul german Muenchner Merkur / TZ, potrivit ProSport.

Bucureștiul, șters de pe lista gazdelor Euro 2021! Karl-Heinz Rummenigge aruncă bomba: „Ceferin se gândește să organizeze turneul final într-o singură țară”

„Știu însă că președintele UEFA, Aleksander Ceferin, care este incredibil de atent cu privire la coronavirus, se întreabă dacă nu ar avea mai mult sens în aceste zile să joace turneul într-o singură țară. Asta ar fi posibil cu un concept de igienă corespunzător”, a dezvăluit neamțul.

Capitala României urma să găzduiască trei meciuri din Grupa C de la EURO 2020, alături de Amsterdam. Din grupă fac parte Olanda, Austria, Ucraina și Macedonia de Nord.

Orașele care urmau să găzduiască meciuri de la EURO 2020:

Londra – finala şi o semifinală a turneului final al CE 2020

Munchen – un sfert de finală şi 3 meciuri din grupe

Baku (Azerbaijan) – un sfert de finală şi alte 3 meciuri din grupe

Saint Petersburg (Rusia) – o partidă din sferturi şi alte 3 din grupe

Roma (Italia) – un sfert de finală şi alte 3 meciuri din grupe

Oraşele  care urmau să găzduiască câte un meci din optimi şi alte 3 partide din grupe la CE 2020:

Copenhaga (Danemarca)

București (România)

Amsterdam (Olanda)

Dublin (Irlanda)

Bilbao (Spania)

Budapesta (Ungaria)

Bruxelles (Belgia)

Glasgow (Scoția)

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий