Canada oferă Ucrainei un lot de puşti cu lunetă

pgw_lrt_3_canada_43345600

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei , Vasyl Bodnar, a declarat într-un interviu acordat presei Ukrinform că Ottawa și Kiev lucrează la ultimele documente pentru expedierea puștilor cu luneta canadiene în Ucraina, transmite defenseromania.ro.

Ucraina și Canada finalizează pregătirile pentru livrarea primului lot de puști cu lunetă canadiene PGW LRT-3 de tip .50 BMG (calibru 12.7x99mm NATO) în valoare de 770.000 USD, în baza unui contract din 2018.

,,Prelucrarea documentelor pentru furnizarea de puști cu luneta este în stadiul final. Întârzierea [puştilor cu luneta] nu se datorează parţii canadiene, ci partenerilor care furnizează componentele. Sperăm că, în următoarele zile sau săptămâni, aceste arme vor livrate în Ucraina. De asemenea, acest acord va contribui la »deschiderea ușilor»pentru o cooperare suplimentară între cele două țări», a spus Bodnar.

Potrivit acestuia, părțile au discutat şi despre instituirea unui mecanism special de consultare la nivelul miniștrilor Apărării, care le-ar putea permite acestora să discute despre nevoile armatei ucrainene, să transmită aceste informații părții canadiene pentru a înţelege imediat ce poate oferi şi ce nu.

,,Sper că primul contact de acest tip să aibă loc la sfârșitul lunii noiembrie», a spus Bodnar.

În 2017, Canada a inclus Ucraina în așa-numita listă de verificare a țărilor în care ar putea fi livrate arme de foc (AFCCL), permițând Ucrainei să solicite permise pentru exportul de arme.

Добавить комментарий