Casa Albă a reacționat la informaţia privind „neîncrederea” lui Biden față de Zelenski

4 08 2022 F 2

Președintele american, Joe Biden, și-a exprimat admirația referitoare la capacităţile de lider ale Președintelui Zelenski, manifestate în timpul războiului, și intenționează să continue să sprijine Ucraina. Despre aceasta a declarat la un briefing coordonatorul comunicărilor de la Consiliul Național de Securitate al SUA, John Kirby, scrie „Evropeiska pravda”.

Kirby a comentat articolul jurnalistului american, Thomas Friedman, din „The New York Times”, în care aceasta scria că „există o neîncredere profundă între Casa Albă și Președintele Volodymyr Zelenski”. „Da, Președintele și-a exprimat de multe ori admirația pentru conducerea și curajul Președintelui Zelenski pe acest timp de război. Evident, a vorbit personal cu Președintele Zelenski de multe ori și știe,  înțelege stresul Președintelui Zelenski și întregului popor ucrainean. Și de aceea el rămâne hotărât să continue să sprijine Ucraina în lupta ei împotriva agresiunii ruse”, a accentuat Kirby. „El și-a exprimat în mod privat și public acest respect faţă de Președintele Zelenski și provocările cu care se confruntă acesta și concetățenii săi”, a adăugat John Kirby.

Zilele acestea Oficiul Președintelui Ucrainei a anunțat despre o înţelegere între Statele Unite și Ucraina privind necesitatea organizării unei convorbiri între președinții Ucrainei și Statelor Unite în viitorul apropiat.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий