Casă de piatră luminată de sclipirea safirului

7 11 2021 VOLOCA

Nu întâmplător fiecare an de viaţă, trăit de cuplul familial împreună, este comparat cu o anumită piatră scumpă. Familia este sfântă şi blagoslovită de Dumnezeu. Trăinicia ei, ca o nestemată, împodobeşte cununa societăţii şi dă lucire celor mai pure sentimente omeneşti.

Patruzeci şi cinci de ani de viaţă familială sunt însemnaţi prin piatra scumpă safir. Astăzi, 7 noiembrie, îşi marchează nunta de safir Aurora şi Gheorghe Salahor din Voloca. Ambii soţi sunt pedagogi. Domnul Gheorghe a fost învăţător de educaţie fizică şi sport, acum e la odihna binemeritată, iar doamna Aurora îşi continuă activitatea pedagogică. Când s-au căsătorit, la 7 noiembrie 1976, Gheorghe Salahor era la începutul carierei sale pedagogice, iar Aurora – studentă în anul cinci la Facultatea de Filologie a Universităţii cernăuţene. Nunta a avut loc la Şcoala din Voloca, care urma să devină pentru soţii Salahor cea de a doua casă, cea de a doua familie.

Druşte şi vornicei din partea miresei am fost noi, colegii ei de grupă, reveniţi în aulele Universităţii după practica pedagogică din anul cinci. În alaiul nuntaşilor era şi vestitul volocean, cântăreţul Ioan Paulencu de la Chişinău, rudă cu mireasa. La masa din casa miresei el a interpretat câteva cântece şi a amintit de frumoasele obiceiuri de nuntă de la Voloca. Peste ani Ioan Paulencu a creat un film despre nunta voloceană – un document video despre valorile netrecătoare ale poporului nostru.

În această minunată zi de toamnă, când casa de piatră a soţilor Aurora şi Gheorghe Salahor este luminată de sclipirea safirului, noi, foştii colegi de facultate ai ocrotitoarei acestui cămin familial, le urăm ca iubirea, stima reciprocă, fericirea, sănătatea şi bunăstarea să-i însoţească mereu pe calea vieţii.

În numele colegilor de facultate, promoţia anului 1977, Vasile Carlaşciuc

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий