Ce spun stomatologii despre leacurile băbeşti

6e30071a41f4

6e30071a41f4“Multe persoane îşi pun ţuică, whiskey, tot felul de băuturi spirtoase, dar nu au efect. Nici băuturile spirtoase nu sunt recomandate, nici tămâia nu e recomandată pentru că e necrozantă”, susţin stomatologii.

Medicii precizează că, în schimb, ar putea fi folosite “plante care să aibă rol antiinflamator, ceaiuri, poate să fie antiseptice, antiinflamatoare. Când ai puroi calmează recele, când e inflamaţia nervului, apa călduţă cedează durerea”.
Medicii-stomatologi explică că “mulţi folosesc usturoi în ideea că usturoiul va omorî nervul şi atunci va omorî durerea. Ţuica produce anestezie locală”. Bobiţele de polen cu propolis au rezultate foarte bune în cazul abceselor dentare.
“Acum este o chestie care se foloseşte şi care chiar dă rezultate în abcesele dentare. Se pun bobiţe de polen cu propolis care au nişte proprietăţi antiinflamatorii. Acestea chiar au efect”, precizează stomatologii, adăugând că “se mai făceau inhalaţii cu diverse substanţe aromate, cu diverse ceaiuri. Se stătea cu capul deasupra unui vas cu apă clocotită în care se aruncau tot felul de ierburi aromate. Oarecum calmau durerea, era ceva provizoriu. Era una dintre metodele folosite în comunităţi mai izolate”.
Există şi tot felul de descântece care se fac pentru alungarea durerii de dinţi şi rugăciuni, nu numai leacuri fizice. Cu toate acestea, medicii-stomatologi subliniază faptul că aceste leacuri băbeşti nu sunt recomandate, deoarece au efect doar pe termen scurt.
“Nu sunt recomandate, pentru că nu au efect decât pe termen scurt. E adevărat că principalul efect este cel psihologic, ai impresia că ai făcut ceva, dar nu sunt soluţii reale”, declară stomatologii.

Добавить комментарий