Cel mai masiv atac cu drone asupra Kievului de la începutul războiului

25 11 F 2

În noaptea de 25 noiembrie, forțele de ocupație rusești au atacat masiv Kievul cu drone dinspre sud, nord și est. Raidul aerian a durat mai mult de șase ore, transmite TSN. Forțele aeriene au doborât 71 de drone inamice din cele 75 de Shaheds lansate din două direcții – Primorsko-Ahtarsk și regiunea Kursk din Rusia. Ținta principală a fost orașul Kiev. În timpul celui mai masiv atac aerian cu drone asupra Kievului, peste 60 de ținte aeriene au fost lovite de forțele și mijloacele de apărare antiaeriană.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a subliniat că atacul a fost organizat de Rusia în ziua comemorării victimelor Foametei din anii 30 ai secolului trecut.  „Mai mult de 70 de  drone „Shaheds» în noaptea Zilei  comemorării Holodomorului-Genocid. Teroare conștientă. Chiar în acest moment. Conducerea Rusiei este mândră de faptul că poate ucide”, a subliniat Volodymyr Zelenski.

În rezultatul atacului rusesc asupra capitalei Ucrainei au avut de suferit 5 persoane, inclusiv un copil de 11 ani. Lor li s-a acordat asistența medicală necesară. Au rămas fără curent electric 77 de blocuri de locuit și 120 de instituții. Continuă lucrările de reînnoire.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий