Strașnica istorie a Foametei nu trebuie să se repete

25 11 Ф 1

În ultima sâmbătă a lunii noiembrie, în Ucraina sunt comemorate jertfele Foametei din anii 1932-1933, precum și a celei din anii 1946-1947. În anul curent această zi de comemorare a căzut la 25 noiembrie și de la acele strașnice evenimente au trecut nouă decenii. În limbajul popoarelor lumii Foametea organizată artificial în Ucraina a intrat cu termenul ucrainean „Holodomor”. În zilele noastre tot mai multe parlamente naționale apreciază Holodomorul ca genocid al poporului ucrainean.

Holodomorul este una dintre cele mai grave tragedii ale poporului ucrainean: în 1932-1933, peste 4 milioane de ucraineni, adică 13% din populație, au murit din cauza foametei organizate în mod deliberat de autoritățile sovietice. Aproape fiecare familie are amintiri legate de «marea foamete».

25 11 Ф 3

În Foametea din anii 1946-1947, regiunea Cernăuți a pierdut aproape 20.000 de locuitori.  Aceste crime de neconceput împotriva umanității nu au termen de prescripție. Nici crimele actuale ale regimului Putin nu vor avea termen de prescripție. Pentru că folosește aceleași metode ca și regimul bolșevic. Au aceeași esență — ucrainofobă și mizantropică. Incapabilă să ne învingă pe câmpul de luptă, actuala juntă de la Kremlin vrea să ne scufunde în întuneric și frig, să prelungească războiul ani de zile, să extermine ucrainenii și să ne șteargă țara de pe fața pământului. În plus, împiedică cu cruzime exportul de cereale ucrainene, ceea ce creează o amenințare de foamete în multe țări din întreaga lume, se menționează în comunicatul postat pe contul de Facebook al Administrației Militare Regionale.

Astăzi, reprezentanți ai  clerului, autorităților regionale și orășenești și ai opiniei publice au adus un omagiu victimelor Holodomorului la semnul memorial din Cernăuți.

25 11 Ф 2

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий