Cinci eroi bucovineni distinși post-mortem cu ordinul „Pentru Vitejie”

22 5 F 1
După cum comunică site-ul ARS Cernăuți, șeful Administrației Regionale de Stat, Ruslan Zaparaniuk, a înmânat decorații de stat familiilor apărătorilor din Bucovina, care și-au dat viața în lupta pentru libertatea și independența Ucrainei. Cinci militari bucovineni — Vasyl Fedoriak, Maricel Zvânca, Vadym Gulevatyi, Dmytro Tkaciuk și Anatolii Sanduliak — au fost decorați post-mortem cu Ordinul „Pentru vitejie”, de gradul III.
Sergentul Vasyl Fedoriak, din satul Nepolokivți, a participat la Operațiunea Antiteroristă în componența brigăzii 128 de asalt montan. La 8 decembrie 2022, el a căzut în luptele de lângă Bahmut.
Soldatul superior Maricel Zvânka din Comunitatea Teritorială Herța și-a făcut serviciul militar în trupele de grăniceri și a participat la Operațiunea Antiteroristă. Când a început războiul la scară largă, s-a alăturat Forțelor Armate. A luptat pe direcțiile Harkiv și Sumy. La 27 iulie 2023, și-a dat viața în luptele pentru Robotyno din regiunea Zaporijjia.
Vadym Gulevatyi, locuitor al orașului Cernăuți, visa să devină militar încă de când era elev. Și-a îndeplinit visul în rândurile Brigăzii 128. Din păcate, viața sa a fost curmată în luptele sângeroase pentru Bahmut.
Soldații Dmytro Tkaciuk și Anatolii Sanduliak, care au murit în mod eroic apărând Ucraina de invadatorii ruși, au fost, de asemenea, decorați post-mortem.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий