Comuna Oprișeni se înfrățește cu o localitate din România

DSC_1098

Comuna Oprișeni din raionul Hliboca se va înfrăți cu comuna Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud. Zilele trecute, primarii celor două localități s-au întâlnit la Oprișeni, unde au avut loc primele demersuri pentru înfrățire.

Primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, spune că vizita a fost una extrem de emoționantă.

„Am participat, la liceul din localitate, la un emoționant spectacol muzical, cu cântece populare și cântece patriotice românești, susținut de corul de elevi. M-am întâlnit cu trei români care au fost deportați în Siberia, care s-au bucurat foarte mult de vizita noastră. Am vizitat sediul Primăriei și Muzeul de Arheologie și Etnografie. De asemenea, m-am întâlnit cu primarul din localitatea Oprișeni, am purtat discuții și urmează să facem demersurile legale ca să se înfăptuiască înfrățirea între localitățile noastre”, a adăugat acesta.

În viitor, colaborarea oficială dintre cele două localități se va concretiza prin proiecte europene comune, care vor fi depuse la următoarea sesiune de finanțare, proiecte axate pe iluminatul public stradal și pe asfaltări de drumuri.

„Anul acesta, vom trimite în Oprișeni un grup de copii din Sânmihaiu de Câmpie la un schimb de experiență cu elevii de acolo și să viziteze obiectivele turistice din Cernăuți”, a mai spus primarul Ioan Mate, notează ObservatorBN citat de Libertatea Cuvântului. (S.B)

Libertatea Cuvântului — http://lyberti.com/

mate1

Добавить комментарий