Ucraina și Moldova, lideri în ceea ce privește ritmul de creștere a prețurilor la mere

e4b54a291d9e5f5fee4b3b06a48f93c1

Despre acest lucru au anunțat experții proiectului East-Fruit, menționând că, indiferent de strategia de vânzare a merelor aleasă de principalii producători de mere în actualul sezon, prima lună din a doua jumătate a sezonului a confirmat toate prognozele preliminare ale analiștilor cu privire la volumul producției și la parametrii de calitate a merelor recoltate în 2019.

Pe parcursul întregii perioade de raportare, analiștii proiectului au observat creșteri ale prețului în segmentul merelor de calitate în Ucraina și Moldova. Și în ciuda faptului că prețurile nu s-au schimbat atât de semnificativ, experții de pe piață au ajuns tot mai mult la aceeași părere, că tendințele se vor consolida tot mai mult. În ceea ce privește soiurile individuale, cele două țări sus-menționate au continuat să-și demonstreze clar vectorii comerțului internațional.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, în Ucraina și Moldova a crescut prețul merelor Golden Delicious, care este la cerere aproape peste tot, deși în ceea ce privește tendințele către alte soiuri, țările s-au divizat. Soiurile de mere „Gala”, „Granny Smith” și „Fuji” au crescut treptat în preț în Ucraina, în timp ce în Moldova s-au scumpit activ soiurile care aveau cerere în principal pe piața rusă, și anume „Aidared”, „Johnagold” și „Renet Simirenko“.

Добавить комментарий