Comunitatea Teritorială Storojineţ și comuna Vatra Moldoviţei din România au semnat un acord de colaborare

24 1 Ф 1

La 24 ianuarie CT Storojineţ și comuna Vatra Moldoviţei au semnat un acord de colaborare. Documentul prevede stabilirea unor parteneriate pe termen lung, prietenești și reciproc avantajoase, precum și dezvoltarea cooperării în diverse sectoare ale economiei și atragerea de investiții. Pentru ambele părți va fi important conservarea patrimoniului cultural al orașelor, informează Consiliul Regional Cernăuți.

Potrivit acordului, părțile intenționează să implementeze în mod activ diverse programe bilaterale internaționale, inclusiv granturi europene.  Documentul a fost semnat de primarul orașului Storojineț, Igor Mateiciuk, și de primarul orașului Vatra Moldoviței Virgil Saghin. La ceremonia de semnare a acordului de colaborare a participat Mykola Huitor, prim-vicepreședinte al Consiliului Regional Cernăuţi. „Avem o experiență pozitivă de cooperare cu partenerii români la diferite niveluri — între ONG-uri, comunități, regiuni și state. Acest lucru ne inspiră și ne încurajează să stabilim și să dezvoltăm în continuare legături. Ca urmare, vedem și înțelegem că împreună putem lucra întru binele țărilor noastre și împreună putem rezista agresorului rus”, a declarat oficialul. Mykola Huitor a mulțumit, de asemenea, poporului român, în special locuitorilor din orașele de frontieră Siret și Rădăuţi, pentru că i-au ajutat pe ucrainenii care și-au găsit adăpost temporar în aceste localități în primele luni ale invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

În aceeași zi, un acord de cooperare actualizat a fost semnat de Spitalul de terapie intensivă Storojineț și Spitalul Municipal „Sfinții Cosma și Damian” din Rădăuţi. Ulterior, a avut loc o masă rotundă la care au participat consulul general de carieră al Consulatului General al României la Cernăuți, Laurențiu-Claudiu Ciocan, preşedintele Consiliului Raional Cernăuți, Mykola Kuţak, primarul orașului Rădăuţi, Bogdan-Andrei Loghin, primarul orașului Siret, Adrian Popoi, directorul Spitalului Municipal „Sfinții Cosma și Damian” din Rădăuţi,  Flaviu Sima.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий