Direcţia de informaţii a Ministrului Apărării al Ucrainei: prăbușirea aeronavei IL-76 ruseşti ar putea fi o provocare  

24 1 F 4

Serviciul de informații al Ministrului Apărării din Ucraina a confirmat faptul că un schimb de prizonieri ar fi trebuit să fie întreprins astăzi, dar nu a avut loc. El a precizat că ocupanții au susținut că schimbul a fost întrerupt ca urmare a doborârii unui avion rusesc Il-76, care ar fi transportat prizonierii noștri. „În momentul de faţă nu dispunem de informații fiabile și complete despre cine se afla la bordul aeronavei și în ce cantitate”, a declarat Serviciul de informații. El dă asigurări că, la rândul său, Ucraina a respectat toate acordurile pentru pregătirea schimbului. Militarii ruși capturați au fost aduşi la timp la punctul convenit pentru schimb, unde au fost în siguranță.

Conform acordurilor, securitatea apărătorilor ucraineni urma să fie asigurată de partea rusă.

Ministerul a subliniat că partea ucraineană nu a fost informată de necesitatea de a asigura securitatea spațiului aerian din apropierea Belgorodului într-un anumit interval de timp, așa cum s-a procedat de multe ori în trecut. „Ucraina nu a fost informată cu privire la numărul de vehicule, rutele și formele de livrare a prizonierilor. Se știe că prizonierii sunt aduşi cu transport aerian, feroviar și rutier, se arată în declarație. „Aterizarea unui avion de transport într-o zonă de luptă de 30 de kilometri nu poate fi sigură și ar trebui, în orice caz, să fie discutată de ambele părți, pentru că altfel pune în pericol întregul proces de schimb.

Pe baza acestui fapt, este posibil să vorbim despre acțiuni planificate și deliberate ale Federației Ruse pentru a destabiliza situația din Ucraina și a slăbi sprijinul internațional pentru țara noastră», a conchis Direcţia de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării.

Reamintim că miercuri, 24 ianuarie, un avion rusesc de transport militar greu IL-76 s-a prăbușit în raionul Korociany din regiunea Belgorod.

Unele instituții media ucrainene au informat că avionul transporta probabil rachete S-300, pe care ocupanții le folosesc pentru a ataca Ucraina. Ministerul rus al Apărării a confirmat doborârea avionului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий