Conducerea militară și politică a Federației Ruse, inclusiv Vladimir Putin, trebuie trasă la răspundere pentru crimele împotriva Ucrainei

4 03 2023 F 4

Deoarece fără aceasta nu va exista pacea,  a afirmat Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, în cadrul întâlnirii de astăzi cu jurnaliştii la Lviv, transmite Ukrinform. „Ceea ce am auzit acum de la Procurorul general Kostin este că există deja multe progrese. Am văzut propuneri extrem de bune. Ne vom întâlni cu personalul ONU. Trebuie să fim siguri că avem mecanismele — în primul rând, pentru a colecta probe, dar și pentru a urmări ulterior”,  a accentuat  Metsola, răspunzând la o întrebare despre aducerea în fața justiției a celor vinovați de crime împotriva Ucrainei.

Ea a subliniat necesitatea creării unui tribunal special.  „Nu se mai pune problema cum se face, ci când. Chiar și acum, când vedem cazurile investigate în Ucraina, informațiile colectate de diferite state-membre, Statele Unite, Marea Britanie pentru a aduce persoanele vinovate în fața justiției, inclusiv pe Vladimir Putin. Fără aceasta, nu va exista pacea”, a subliniat Președintele Parlamentului European, adăugând: „Oricine ar fi responsabil pentru aceste crime, trebuie pedepsit”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий