De la începutul războiului, potrivit datelor oficiale, Rusia a ucis 462 de copii ucraineni

4 03 2023 Ф 1

Un bebeluș de 8 luni a murit în urma atacului cu rachete rusești asupra unui bloc de locuit  din Zaporijjia, informează  Procuratura Generală. „Potrivit datelor din dimineața zilei de 4 martie curent, peste 1.391 de copii din Ucraina au avut de suferit în urma agresiunii armate la scară largă a Federației Ruse, 462 de copii au murit și mai mult de 930 au fost răniți”, se subliniază în comunicat. Aceste cifre nu sunt definitive, deoarece se lucrează în locurile ostilităților, în teritoriile ocupate temporar și eliberate.

În după amiaza zilei de astăzi, Serviciul de Stat pentru Situaţiile de Urgență al Ucrainei din regiunea Zaporijjia a clarificat că salvatorii au găsit un copil de 8 luni sub dărâmăturile casei. Fetiţa a murit împreună cu întreaga familie.

Vă amintim că în noaptea de 2 martie, armata rusă a atacat Zaporijjia cu rachete, lovind un bloc de locuit cu cinci etaje. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a publicat un videoclip de la locul tragediei. Potrivit comunicării salvatorilor din 4 martie, numărul morţilor a ajuns la  10. Soarta a 7 persoane rămâne necunoscută: 5 femei și 2 bărbați.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий