Conferinţa de presă a lui Zelenski a trezit unele nedumeriri

29 01 2022 INFO 4

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi consilierii săi de la Casa Albă sunt convinşi că declaraţia liderului ucrainean, Volodymyr Zelenski, despre exagerarea din partea Occidentului a pericolului invaziei Rusiei, este lipsită de temei.  Despre aceasta atestă nu numai datele serviciilor de informaţii străine, dar şi creşterea cererii Ministerului Apărării al Ucrainei la armamentul NATO, scrie CNN într-un articol analitic în baza conferinţei de presă a lui Volodymyr Zelenski pentru mediile străine.

Administraţia Biden a rămas indignată de reproşul Preşedintelui ucrainean despre aceea că Occidentul, chipurile, tensionează situaţia, numind verosimilitatea unui nou atac din partea Federaţiei Ruse „inevitabil”. „Avem o întrebare către liderul ucrainean: de ce trebuie făcute asemenea declaraţii publice şi denaturată informaţia? Doar SUA în momentul de faţă rămâne pentru voi principalul partener strategic în opunerea rezistenţei agresiunii Rusiei. Dacă pericolul de la frontiere este într-adevăr exagerat din partea noastră, atunci de ce vă trebuie tot mai mult armament?”, citează mediile sursele de la Casa Albă. Totodată, partea americană continuă să insiste că anume prevenirea despre viitoarele sancţiuni, care vor fi aplicate în cazul invaziei Rusiei în Ucraina, sunt capabile să reţină escaladarea rusă.

În această privinţă poziţia lui Zelenski se deosebeşte evident: politicianul este convins că SUA ar trebui să aplice sancţiunile antiruse înainte de a se întâmpla ceva rău, remarcă publicaţia ucraineană „Obozrevatel”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий