În ultima lună Forţele Armate ale Rusiei au desfăşurat mai multe exerciţii, inclusiv în apropiere de frontiera cu Ucraina

29 01 2022 INFO 6

În Rusia au declarat că trupele şi aviaţia Regiunii Militare Vest al Federaţiei Ruse au încheiat „verificarea planificată a pregătirii de luptă” şi, chipurile, revin la locul de dislocare permanentă.  După cum transmite Ukrinform, despre aceasta comunică Intefax cu referire la Serviciul de presă al  Regiunii Militare Vest. „Toate sarcinile, care stau în faţa trupelor în cadrul verificării capacităţii de luptă, au fost îndeplinite în volum deplin. Continuă măsurile planificate de pregătire de luptă pe poligoane. Urmează un complex întreg de măsuri, inclusiv exerciţiile tactice bilaterale cu antrenarea aviaţiei şi sistemelor de apărare antiaeriană”, a declarat comandantul trupelor Regiunii Militare Vest a Federaţiei Ruse, Aleksandr Juravliov.  Potrivit datelor statului major al regiunii,  subunităţile de telecomunicaţii, detaşamentele subunităţilor de ingineri, precum şi de apărare radiologică, chimică şi biologică se află în punctele dislocării permanente. Aviaţia, antrenată în timpul verificării, de asemenea, a revenit  pe aeroporturile de bază.

După cum s-a comunicat, la 25 ianuarie regiunile militare Vest şi Sud ale Rusiei au declarat despre începutul verificării pregătirii de lupte cu dislocare a subunităţilor pe poligoane, inclusiv pe cele îndepărtate. Verificarea, care a început pe fondalul relaţiilor de criză ci NATO, în comunicările oficiale ale regiunilor militare este numită ca fiind planificată. La exerciţiile Regiunii Militare Vest au participat circa o mie de militari ai Primei armate de tancuri şi circa 100 unităţi de tehnică militară. În ultima lună Forţele Armate ale Rusiei au desfăşurat mai multe exerciţii, inclusiv în apropiere de frontiera cu Ucraina. Manevrele au loc pe fondalul creşterii încordării în relaţiile Rusiei cu NATO şi comunicărilor despre posibila invazie a Rusiei în Ucraina. În total, Federaţia Rusă a concentrat la frontierele cu Ucraina însemnate forţe militare. În Occident experţii examinează câteva variante posibile ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий