Consulatul General al României la Cernăuți: „România s-a aflat alături de Ucraina și cetățenii săi în toată această perioadă extrem de dificilă”

24 2 F 4

Cu prilejul împlinirii a doi ani de la debutul agresiunii pe scară largă a Federației Ruse împotriva statului ucrainean, Consulul General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu, împreună cu membri ai echipei consulare, au adus un omagiu memoriei celor jertfiți pentru valorile democratice. Manifestările dedicate marcării acestui moment au avut loc în Piața Centrală a orașului, la peretele ,,Eroilor Sutei Cerești” și în Cimitirul eroilor din Cernăuți. Au participat reprezentanți ai Administrației Militare Regionale Cernăuți și ai Poliției Naționale din regiune, comunică pe Facebook Consulatul General al României la Cernăuți.

24 2 F 5

„Marcăm astăzi doi ani de la debutul agresiunii pe scară largă a Federației Ruse împotriva statului ucrainean, un moment care a afectat grav ordinea internațională de drept, bazată pe tratate recunoscute și asumate multilateral de comunitatea statelor democratice.

România s-a aflat alături de Ucraina și cetățenii săi în toată această perioadă extrem de dificilă, acordând autorităților ucrainene un sprijin consistent de ordin multidimensional, susținând ferm independența, suveranitatea, unitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internațional. Ne exprimăm regretul și compasiunea profundă pentru nenumăratele pierderi suferite în tot acest răstimp. Cinstim memoria victimelor nevinovate, militari și populație civilă și adresăm sincere condoleanțe familiilor îndurerate”, se subliniază în comunicat.

24 2 F 6

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий