Gostomel – un simbol al mândriei ucrainene și un simbol al eșecului Moscovei

24 2 Ф 3

La Gostomel, în regiunea Kiev, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis un sprijin suplimentar pentru Kiev în timpul unei ceremonii comemorative care a marcat a doua aniversare a invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în timp ce premierul italian Giorgia Meloni a numit Gostomel un simbol al mândriei ucrainene și un simbol al eșecului Moscovei.

Acest lucru a fost raportat de Rubrika, referindu-se la conferinţele de presă din Gostomel, unde au sosit oficiali occidentali la cea de-a doua aniversare a agresiunii rusești pe scară largă.

„Bătălia pentru aeroportul Gostomel nu va mai fi amintită ca fiind cea mai întunecată oră din istoria noastră, ci ca începutul unei noi ere pentru Ucraina și pentru întreaga Europă”, a declarat președintele CE. Ursula von der Leyen a subliniat că aeroportul nu este doar un simbol al rezistenței ucrainenilor, ci și al industriei și ingeniozității lor. Ea a arătat că, deși Rusia a distrus avionul „Mriia” în urmă cu doi ani, nu a reușit să distrugă visul unei Ucraine libere în cadrul unei Europe prospere.

„Suntem aici pentru a spune că Europa vă va ajuta atât cât aveți nevoie. Va exista sprijin financiar, mai multă muniție, mai multă pregătire pentru trupe, mai multe echipamente de apărare antiaeriană și mai multe investiții în industria de apărare din Europa și Ucraina. Nu există un loc mai bun decât acest aeroport pentru a ne reafirma angajamentul față de Ucraina”, a declarat Ursula von der Leyen.

La rândul său, Premierul italian, Giorgia Melon, a declarat că orașul Gostomel, de unde rușii voiau să lanseze o ofensivă împotriva Kievului, este un simbol al mândriei ucrainene, dar și un simbol al eșecului Moscovei. „Acest loc este un simbol al eșecului Moscovei. Acest loc este un simbol al mândriei ucrainene. Aici  respiră istorie, iar istoria ne amintește că există ceva mai puternic decât rachetele, bombele, foamea și frigul. Acest ceva este dragostea pentru Patrie, dragostea pentru libertate și dorința de a garanta un viitor prosper și de succes pentru copiii voștri”, a subliniat Premierul italian. Meloni a citat, de asemenea, versuri din imnul național ucrainean, adăugând că la aerodromul Gostomel ucrainenii au dat „trup și suflet pentru libertate”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий