Convorbire telefonică între miniştrii Apărării ai SUA şi Ucrainei

US Defense Secretary Lloyd Austin attends a press conference during his visit in Sofia, Bulgaria, 19 March 2022. (Photo by Georgi Paleykov/NurPhoto)

A avut loc  convorbirea telefonică între miniștrii apărării american și ucrainean, Lloyd Austin și Oleksii Reznikov, comunică Serviciul de presă al Pentagonului.

Şeful Pentagonului a reafirmat „sprijinul ferm” din partea Statelor Unite a eforturilor Ucrainei de a-și menţine suveranitatea și securitatea. De asemenea, el l-a informat pe Reznikov despre convorbirea sa cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, cu o zi înainte. Acesta a fost primul contact la un astfel de nivel de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei. La începutul lunii aprilie, Lloyd Austin a spus că a încercat în mod repetat să vorbească cu Şoigu, dar acesta n-a răspuns. Serviciul de presă al Pentagonului a menţionat că Lloyd Austin i-a cerut omologului său rus să „încheie imediat conflictul din Ucraina și a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare”.

Departamentul de Apărare al SUA a mai declarat că miniștrii american și ucrainean au discutat despre „situația de pe câmpul de luptă” și „necesităţile urgente” ale Kievului. „Secretarul lui Austin a reafirmat sprijinul ferm din partea Statelor Unite a eforturilor Ucrainei de a-și menţine suveranitatea și a ajutorului acordat în vederea întării capacităţii Ucrainei de a rezista agresiunii ruse”, au rezumat rezultatele convorbirii  reprezentanţii Pentagonului.

Aceasta este a doua convorbire telefonică dintre miniștrii apărării american și ucrainean în ultimele zile. La 13 mai  Oleksii Reznikov a discutat cu Lloyd  Austin despre implementarea programului lend-lease pentru Ucraina și deciziile luate în timpul întâlnirii lor cu colegii din peste 40 de țări la Baza Aeriană Ramstein.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий