Pierderile inamicului în forţă vie – 300 militari într-o singură zi

16 05 2022 F 2

Forţele Armate ale Ucrainei, în perioada 24 februarie – 16 mai, au nimicit circa 27.700 de militari ruşi, inclusiv 300 – în ziua precedentă, comunică Cartierul general pe contul său de Fecebook. De asemenea, apărătorii ucraineni au nimicit 1.228 tancuri, 2.974 blindate, 577 sisteme de artilerie, 195 sisteme reactive, 89 sisteme de apărare antiaeriană, 200 avioane, 165 elicoptere, 427 aparate de zbor nepilotate, 97 rachete cu aripi, 13 nave/şalupe, 2.101 automobile şi autocisterne, 42 unităţi de tehnică specială.

Cele mai mari pierderi inamicul s-a ales ieri în direcţiile Bahmut şi Zaporijjia. În regiunea Lugansk trupele ruse suferă pierderi şi se retrag spre marginea oraşului Severodoneţk, dar nu se vor opri. Pentru a reţine înaintarea inamicului militarii ucraineni au aruncat în aer podurile feroviare între localităţile Rubijne şi Severodoneţk, a comunicat şeful Administraţiei Militare Regionale Lugansk, Serghii Gaidai.

La Uzina metalurgică „Azovstal” din Mariupol agresorul nu se dezice de încercările de a bloca ieşirile din buncăre. Informaţia despre aceea că apărătorii ucraineni au ridicat drapelul alb nu corespunde adevărului, a comunicat consilierul primarului oraşului Mariupol, Petro Adriuşcenko, citat de Ukrinform.  Ucraina antrenează mai multe ţări, între care Israelul, Elveţia, Turcia, Finlanda, la procesul de negocieri cu Rusia privind eliberarea militarilor de la „Azovstal” din Mariupol.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий