Copiii Eroilor au nevoie de o grijă deosebită din partea statului și societății

9 10 F 4
Administrația Militară Regională Cernăuți și Fundația de caritate „Copiii Eroilor” vor coopera pentru a ajuta copiii care și-au pierdut părinții în timpul războiului. Ele au semnat un memorandum de cooperare pe perioada anilor 2023-2024. Parteneriatul va contribui la asigurarea unei vieți decente pentru 250 de copii care și-au pierdut unul sau ambii părinți în timpul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei și care locuiesc permanent sau temporar în Bucovina. „Copiii fără părinți au nevoie de o atenție specială și de sprijin din partea societății. Ne unim forțele în cooperarea cu diverse organizații guvernamentale și nonguvernamentale pentru a ne asigura că ei dispun de tot de ceea ce au nevoie. Acesta este un omagiu adus părinților lor, care și-au sacrificat viața pentru a-și apăra Patria. Semnarea memorandumului cu Fundația caritabilă „Copiii Eroilor” este un alt pas în misiunea noastră comună de a le oferi copiilor speranță și încredere”, a declarat Aliona Atamaniuk, prim-adjunct al șefului Administrației Militare Regionale Cernăuți.
Planul de acțiune pentru perioada 2023-2024 pentru implementarea Memorandumului de cooperare prevede identificarea necesităților copiilor din regiune într-o serie de domenii, inclusiv în situații de urgență, umanitară, asistență medicală, socializare și reabilitare, educație și dezvoltare, reabilitarea locuințelor etc.
Vor fi implicați parteneri din țară și din străinătate pentru a satisface toate necesitățile copiilor din această categorie.
„Timp de mai bine de un an și jumătate de activitate, peste 6.400 de copii au primit asistență financiară de urgență, umanitară și psihologică, servicii educaționale și de reabilitare. În fiecare zi luăm sub ocrotirea noastră 15-20 de copii. Pe măsură ce războiul continuă, tot mai mulți copii vor avea nevoie de acest sprijin. Suntem recunoscători Administrației Militare Regionale Cernăuți pentru că a fost prima care a început o muncă sistematică pentru a asigura o viață decentă pentru copii, ceea ce reprezintă o sarcină națională. Suntem convinși că cooperarea noastră va deveni o forță motrice puternică, care poate schimba în bine viețile multor tineri ucraineni și ale familiilor lor”, a comentat Tetiana Novyțka, director executiv al Fundației de caritate „Copiii Eroilor” din Ucraina, citată de contul de Facebook al AMR Cernăuți.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий