Crearea de spații publice este o nouă etapă în dezvoltarea comunităților teritoriale

16 11 Ф 1

Spații confortabile pentru recreere sunt planificate să fie amenajate în două comunităţi din regiunea Cernăuţi – Nădăbăuţi şi Hliboca. Acestea au câștigat un concurs organizat de programul USAID DOBRE. Astfel, la Nădăbăuţi urmează să apară un spațiu de recreere lângă vechea moară, care este un punct turistic important al Comunităţii. Designerii au discutat împreună cu locuitorii despre posibilitățile nu doar de amenajare a zonei ca spațiu public, ci și de organizare a diferitelor tipuri de activități de agrement acolo.

16 11 F 4

Și în comunitatea Hliboca locuitorii doresc să creeze un spațiu cultural și public în parcul central al orăşelul Hliboca. Nu numai tineri, antreprenori, activiști civici și reprezentanți ai administrației locale, ci și preoți și un dendrolog care locuiesc în comunitate s-au alăturat discuției cu arhitecții urbani despre detaliile unui astfel de proiect.

Crearea de spații publice este o nouă etapă în dezvoltarea comunităților după reforma de descentralizare, care va face viața locuitorilor mai confortabilă. Și având o viziune clară asupra viitoarei locații, comunitatea va putea atrage fonduri de la organizații internaționale pentru a dota o zonă mult mai mare pentru necesităţilor sale.

Programul „Descentralizarea care oferă rezultate mai bune și eficiență» (DOBRE) este implementat de organizația internațională Global Communities și finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), remarcă pe Facebook Consiliul Regional Cernăuţi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий