Doza de sănătate. Detoxifică ficatul și rinichii, previne dezvoltarea tumorilor, tratează tiroida și ajută la slăbit

00 Suc pentru slăbit

Suc din măr, sfeclă și morcovi – această rețetă a fost propusă de cel mai renumit nutriționist chinez Cheng Lee, pentru redobândirea generala a sănătății.  La elaborarea acestei rețete specialistul a pornit de la premisa că ingredientele remediului trebuie să fie foarte simple și accesibile, astfel încât fiecare persoană să poată prepara acest remediu.  Acest lucru este foarte ușor de îndeplinit, pentru că sfecla, morcovul și mărul conțin toate elementele necesare sănătății.

Se cere să se stoarcă sucul din aceste produse, fără a le mesteca. Pot fi amestecate abia peste o oră, pentru că este nevoie de ceva timp ca ele să-și elibereze toți compuşii.

Această băutură uimitoare detoxifică ficatul și rinichii, previne dezvoltarea tumorilor, fortifică sistemul imunitar, întinerește pielea, tratează tiroida, ajută la slăbit.

Atenție: această băutură nu trebuie consumată de persoanele cu diabet, diaree, urolitiază și cu probleme gastrice.

Beneficiile merelor.  Potrivit medicinii chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucoasa şi cresc fluidele corporale.  Oţetul de mere poate ajuta la prevenirea formării de pietre la rinichi.  Studiile indică faptul că consumul zilnic de mere (cel puţin un măr pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele. Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui măr înainte de masă ajută femeile să piardă în greutate.

Un măr conţine doar între 50-80 de calorii şi nu are nici o grăsime sau conţinut de sodiu. Merele sunt o sursă bogată de vitaminele C, A şi flavonoide, conţinând totodată cantităţi mai mici de fosfor, fier şi calciu.  Merele sunt o foarte bună sursă de potasiu, care promovează la rândul ei sănătatea inimii.

Sfecla roşie – beneficii

Betacianina, substanţă care se găseşte în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului; ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol şi la vindecarea gutei; împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge; abundă în vitamine precum B1, B2, B2, C şi acid folic, extrem de benefice pentru organism; conţinutul crescut de potasiu din sfeclă, ajută la întărirea muşchiului inimii; conţine iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide; conţine aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea şi menţinerea ţesutului muscular;  sucul de sfeclă roşie este cunoscut pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale şi, prin urmare, previne atacurile de inimă şi bolile cardiovasculare.

Morcovul – beneficii

Morcovii îmbunătăţesc vederea. Sunt bogaţi în betacaroten, un compus care se transformă în mod natural în vitamina A atunci când sunt consumaţi. Cu cât morcovul este mai oranj, cu atât este mai bogat în betacaroten. La nivelul retinei, vitamina A se transformă în rodopsină, un pigment purpuriu care te ajută să vezi noaptea. În plus, betacarotenul protejează împotriva degenerării maculare (afecţiune care include o varietate de boli de natură oftalmologică) şi a cataractei.

Previn cancerul. Studiile arată că morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, mamar şi de colon cu până la o treime datorită conţinutului de falcarinol, un pesticid natural din componenţa acestora.

Previn apariţia bolilor cardiace.  Aceştia scad nivelul colesterolului rău care cauzează ateroscleroza, iar fibrele pe care le conţin eliberează fluxul sanguine de excesul de lipide. De asemenea, morcovii conţin potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, şi ţin presiunea sângelui sub control.

Morcovii au efect antirid. Sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi, sunt ideali pentru o piele sănătoasă.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий