Curățenia și ordinea ne aduc bucurie în suflet

11 11 2022 F 3

Toamna, împreună cu roadele bogate, cu frumusețea multicoloră a naturii înconjurătore, este și anotimpul bilanțurilor, a curățeniei şi ordinii ce o facem prin curți, grădini, livezi, la marginea drumului etc.

Noi, profesorii și elevii ne străduim ca în curtea Liceului nostru din Cupca, dar și în livada școlii, împrejurimile ei să fie o ordine exemplară. Deoarece la Liceul din Cupca avem o frumoasă alee cu castani, o livadă cu pomi roditori, care sunt de o rară frumusețe, în toate anotimpurile, trebuie să avem grijă și de curățenia și ordinea împrejurul școlii. Mai ales toamna târziu. Frunzele cad la pământ şi trebuie greblate.

La finele lui noiembrie, mai bine zis la 21 noiembrie, pe stil vechi, biserica acestui frumos sat bucovinean, are hramul sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. La Cupca, biserica se află în vecinătatea liceului, de aceea ambele instituții – una de cult și alta de învățământ – trebuie să arate bine. Sunt situate și la marginea drumului central al satului, drum care leagă satul Cupca de satul vecin Corcești.

Curățenia și ordinea predomină aici întotdeauna, dar mai ales când e vorba de sărbătoarea principală a bisericii și a satului.

Zilele acestea, când vremea ne-a fost prielnică, toți elevii Liceului din Cupca, împreună cu diriginții de clasă, profesorii, personalul tehnic, am făcut curățenie generală. În primul rând, s-au greblat frunzele, s-au strâns crengile, s-a măturat, s-a amenajat teritoriul.  De asemenea am dat o mână de ajutor și enoriașilor bisericii cupcene, care pregătesc acum biserica atât pentru hram, cât și pentru resfințirea, după reconstruire. La hramul bisericii, care va avea loc la 21 noiembrie va fi prezent și Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei ÎPSS Meletie, însoțit de un mare sobor de  preoți.

Aducem sincere mulțumiri tuturor elevilor noștri, părinților, care i-au susținut, diriginților și conducătorilor de clasă, personalului tehnic, tuturor lucrătorilor liceului, administrației, pentru munca depusă. Asemenea măsuri educă la tânăra generație dragostea de muncă, responsabilitatea, dragostea și atașamentul față de școala natală, de satul de baștină, de menținerea ordinii și a curățeniei.

11 11 2022 F 4

11 11 2022 F 5

Eleonora SCHIPOR,

pedagog-organizatoare la Liceul din Cupca

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий