ISW: „Ucraina menţine inițiativa și se pregătește pentru o mare victorie la Herson”

11 11 2022 F 2

Evenimentele din ultimele zile din vestul regiunii Herson, de unde trupele ruse fug peste Nipru, constituie un mare succes pentru Ucraina și el este încă în desfășurare. Ucraina va folosi acest succes pentru a-i împinge și mai mult pe ruși din teritoriile ocupate chiar și în timpul iernii, spre deosebire de unele comunicări false din mass-media și ale unor politicieni occidentali. Aceasta este opinia analiștilor Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

„Ucraina menţine inițiativa și se pregătește pentru o mare victorie la Herson. O încetare a focului ar oferi Kremlinului pauza de care are nevoie disperat pentru a refacerea forțelor ruse. Marea victorie ucraineană, care se desfășoară în regiunea Herson, nu va fi ultima pentru Ucraina”, se arată în raportul ISW. Analiştii americani cred că Kremlinul încearcă să pregătească 120.000 de militari mobilizați pentru un nou atac asupra Ucrainei până în primăvară. Prin urmare, forțele ucrainene caută în mod logic să elibereze cât mai multe teritorii ocupate înainte de sosirea întăririlor ruse. De aceea, analiştii Institutului nu cred în aşa-zisul armistiţiu de iarnă.

„Încetarea focului pe timp de iarnă va fi doar în folosul forțelor ruse, care vor folosi această ocazie pentru a-și consolida apărarea șubredă și pentru a-și continua campania de genocid şi  eradicarea identității ucrainene de pe teritoriile ocupate ale Ucrainei”, continuă analiștii ISW.

Ei au declarat direct că nu împărtășesc și consideră false unele dintre presupunerile care se aud în mass-media și din declarațiile politicienilor că ostilitățile din Ucraina se vor opri sau vor intra în impas din cauza vremii de iarnă. Dimpotrivă, acolo ei cred că armata ucraineană are un avantaj în echipare față de cea rusă și deci va profita de asta iarna. „Vremea de iarnă poate provoca daune disproporționate forțelor ruse prost echipate din Ucraina, dar forțele ucrainene bine echipate este puțin probabil să-și oprească contraofensiva din cauza sosirii iernii și ar putea să profite de terenul înghețat pentru a se deplasa mai ușor decât puteau în lunile tulburi de toamnă. Dacă luptele se vor opri în această iarnă, va fi din cauza problemelor logistice și a punctului culminant al mai multor campanii din ambele părți”, se subliniază în raportul ISW.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий