Dacă războiul va dura 10 ani: ce se va întâmpla cu resursele, economia și populația Ucrainei?

4 1 F 1

Războiul la scară largă din Ucraina durează deja de aproape doi ani. Doi ani grei de luptă disperată. Dar din ce în ce mai des, diverși experți dau de înțeles că acest război ar putea deveni de lungă durată și istovitor. Iar dacă vorbim despre un război la scară largă, în formatul în care el se desfășoară acum, acesta nu poate dura o perioadă atât de lungă, pentru că, pur și simplu, nu avem suficiente resurse interne pentru un război atât de intens. În primul rând, resurse demografice, dar și resurse economice. Nu le avem pentru încă zece ani, a declarat Oleksii Kușci pentru TSN.ua.

Potrivit lui Oleksii Kușci, acest război nu se poate încheia fără o intervenție semnificativă din partea comunității internaționale, dar nu în contextul în care se află acum – doar cu asistență militară și financiară. Deși acest lucru este foarte important pentru noi.

„Partenerii noștri ne ajută, dar nu caută încă în mod activ modalități de a pune capăt războiului din Ucraina. Ei ne ajută și privesc dintr-o parte ce se întâmplă aici. Cred că războiul poate fi încheiat de așa țări ca Statele Unite, China, India, Germania, Marea Britanie și Franța. Adică, cele mai puternice țări din lume care sunt capabile să dezvolte un format adecvat pentru a pune capăt războiului din Ucraina și, bineînțeles, ar trebui să fie destul de acceptabil pentru noi. Acestea ar trebui să preia conducerea în această chestiune”, conchide Oleksiy Kușci.

Expertul militar Oleg Jdanov adaugă că problema asistenței logistice, financiare și economice pentru Ucraina depinde în întregime de partenerii noștri occidentali. Iar faptul că aceștia întind asistența acordată în timp se explică prin faptul că ea cade în întregime pe umerii economiilor țărilor partenere. „Partenerii occidentali suportă această povară, ne finanțează integral. Noi nu avem propriile noastre rezerve pentru a purta un război. Luptăm pe cheltuiala lor. Prin urmare, văd o tendință ca partenerii noștri să nu fie de acord cu prelungirea acestui război. Un război prelungit nu este benefic nici pentru partenerii noștri, nici pentru noi”, explică Oleg Jdanov.

În cazul în care războiul din Ucraina se va prelungi, declinul populației va fi mai intens. Demografii prevăd fluxuri migratorii contrare după încheierea războiului. Acesta este momentul în care unii refugiați se vor întoarce acasă din străinătate, iar alții, cel mai probabil militari demobilizați, vor pleca în străinătate pentru a se alătura familiilor și soțiilor lor. Ca urmare, vom avea o reducere foarte mare a populației. Potrivit demografilor, în 15 ani vor fi cu aproximativ 10 milioane de ucraineni mai puțini.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

 

Добавить комментарий