De asupra Cernăuțiului a apărut „semnul ceresc” care  aduce binele, pacea și prosperarea

22 09 Ф 11

În data de 22 septembrie, în preajma echinocțiului de toamnă, după o scurtă ploaie caldă, pe cerul de asupra Cernăuțiului a apărut curcubeul. El a putut fi văzut bine din orice colț al orașului. A fost admirat și fotografiat de utilizatorii rețelelor de socializare. Evident că unii dintre ei au și postat imaginile pe conturile lor.

Curcubeul, cel mai frumos fenomen din atmosferă ce a impresionat omenirea din toate timpurile, este considerat un „semn ceresc” care aduce binele, pacea și prosperitatea – anume ceea ce așteaptă în prezent populația din Ucraina. Potrivit tradiției românești, curcubeul este numit „Brâul lui Dumnezeu”. Numit metaforic și „zâmbetul lui Dumnezeu din spatele lacrimilor cerului“,  curcubeul este, din punct de vedere științific, un fenomen optic, menit să ne aducă un strop de culoare.

Prima mențiune legată de apariția curcubeului o găsim în Sfânta Scriptură, când, după potopul lui Noe, cerul a fost pictat în culorile curcubeului, acesta fiind considerat un semn divin ce simbolizează speranța în divinitate. De atunci, curcubeul reprezintă simbolic drapelul Terrei, semn al legământului dintre Cer şi Pământ, ce este arborat periodic de Dumnezeu spre aducere-aminte.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий