Șeful executivului român va sosi la Kiev pentru a soluționa problema importului de cereale

22 09 Ф 6

Premierul român, Marcel Ciolacu, va efectua o vizită de lucru la Kiev pentru a finaliza negocierile privind importurile de cereale ucrainene. Declarația șefului guvernului român este citată de Digi24 și preluată de RBK-Ucraina.  „Voi face o deplasare cu mai mulți miniștri la Kiev. Acolo, cred că vom finaliza toate negocierile privind exporturile către România”, a anunțat Ciolacu. El a precizat că discută în mod regulat pe această temă cu omologul său ucrainean, Denys Șmygal și cu Comisia Europeană și că există un dialog constant între miniștrii agriculturii și economiei. De remarcat că Premierul român nu a numit data vizitei sale la Kiev.

Vă reamintim că, la 15 septembrie, Comisia Europeană a ridicat interdicția privind importurile de cereale ucrainene, care era impusă Poloniei, Ungariei, Bulgariei, României și Slovaciei.

Ulterior, Polonia, Slovacia și Ungaria au decis să continue măsurile în mod unilateral. România nu le-a prelungit, dar a permis o interdicție temporară de import. Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care în țară au început protestele fermierilor.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий