De la începutul invaziei ruse în Ucraina, cel puțin 1.793 de soldați ruși din 22 de regiuni ale Rusiei au refuzat să ia parte la ostilități

21 07 2022 F 2

Aceste date au fost citate de RBC-Ucraina, cu referire la ediția rusă „Viorstka”. Potrivit publicației, în presă au apărut informații anterioare că 1.559 de persoane au refuzat să participe la război. Acum numărul s-a schimbat, deoarece se ştie despre alți 234 de „protestatari”, care sunt ținuți cu forța în apropierea orașului Brianka, regiunea Lugansk.

După cum afirmă rudele acestora, militarii se află acum în subsoluri și în alte spații închise, de unde sunt nevoiți să se întoarcă pe front. Localurile în care protestatarii sunt ținuți, sunt păzite de angajați ai unei organizații militare private.

„Când băieții au fost aduși la Brianka, am sunat în unitate, comandantului companiei, comandantului bazei. I-am întrebat ce vor să facă, de ce nu-i iau. Ei au spus că nu vor fi ținuți acolo  mai mult  de două săptămâni. Dacă nu-i vor convinge să-și continue serviciul, vor fi transferați la baza din unitate,  unde va fi suspendat contractul. Dar acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus Fatima Gorşenina, mama unuia dintre militari.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий