Rusia a folosit până în prezent 55-60 la sută din rezervele de rachete de dinainte de război

21 07 2022 F 3

Rusia a folosit majoritatea rachetelor sale balistice în timpul atacurilor asupra Ucrainei, a declarat Vadym Skibiţki, reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ucrainei.

Potrivit datelor Serviciului de informații, agresorul a folosit cel mai mult rachete balistice pentru complexul „Iskander”. În acest sens, utilizarea rachetelor de acest tip pentru lovituri pe teritoriul Ucrainei nu a fost înregistrată de mult timp. „În ceea ce privește armele de înaltă precizie, așa cum susține Rusia, acestea sunt sistemele „Iskander”, „Kalibr”, rachete de croazieră lansate aerian — Kh101, Kh555. Conform calculelor noastre, 55 până la 60 la sută din rezervele de dinainte de război au fost folosite până în prezent”, a accentuat Vadym Skibiţki.

Din cauza sancțiunilor internaționale, Rusia are probleme în producerea de noi rachete. Cu toate acestea, are suficiente stocuri sovietice vechi.

„Acestea sunt rachete de croazieră, același X22, care, inclusiv, au fost deja folosite de două ori de pe teritoriul Belarusului. Alte rachete de croazieră, un set complet de rachete – „Smerci”, „Uragan”, BM-21 „Grad”, diverse tipuri de bombe aeriene. Tot ce a mai rămas de la Uniunea Sovietică, iar rezervele sunt foarte mari și este foarte greu de calculat cât a mai rămas acolo”, a adăugat Vadym Skibiţki.

Un reprezentant al Serviciilor secrete militare ale Ucrainei a comunicat că declarația ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, potrivit căreia „operațiunea specială” a depășit granițele Donbasului înseamnă, în special, crearea unei baze pentru rezolvarea statutului teritoriilor ocupate temporar din sudul Ucrainei.

„Ce înseamnă declarația lui Lavrov pe care a făcut-o, de altfel, despre astfel de posibilități au vorbit și alți oficiali de rang înalt ai Federației Ruse. Înseamnă un lucru, acum se creează baza pentru a decide soarta sau a decide statutul teritoriilor ocupate temporar ale statului nostru din sud, aceasta este, în primul rând, regiunea Herson și o parte din regiunea Zaporijjia”, a spus Vadym Skibiţki.

Serviciul de informații a adăugat că Rusia pregătește comunitatea internațională pentru a o convinge că aceasta este nu altceva, decât un ajutor populației de limbă rusă, cetățenilor care locuiesc în teritoriile ocupate temporar.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий