Departamentul de Stat al SUA a cerut țării agresoare Rusia să pună capăt războiului și să-și retragă forțele de ocupație din Ucraina

19 11 2022 F 1

S-a subliniat că, în pofida atrocităților invadatorilor din teritoriile ucrainene ocupate, Federația Rusă nu va putea câștiga. Acest lucru a fost declarat de către adjunctul secretarului de presă al Departamentului de Stat, Vedant Patel, la un briefing de vineri, 18 noiembrie. El a menționat că Rusia are tactici insidioase, dar acestea nu vor duce la succesul invadatorilor. „Îndemnăm cu tărie Rusiei să-și retragă forțele (din Ucraina – n.r.) pentru a pune capăt războiului inutil, pe care nu poate și nu îl va câștiga – indiferent cât de josnic și nesăbuit ar fi tacticile ei”, a subliniat reprezentantul Departamentului de Stat.

Patel a subliniat că Rusia, care poartă întreaga responsabilitate pentru războiul din Ucraina, neglijează drepturile ucrainenilor. Potrivit acestuia, cel mai recent raport al Observatorului Conflictelor descrie în detaliu numeroase cazuri de detenție ilegală, tortură și dispariție a oamenilor din Herson și din regiune, comise de forțele armate ale invadatorilor ruși. „Astăzi, solicităm din nou Federației Ruse să-și oprească operațiunile de filtrare, încălcările și neglijarea drepturilor omului, disprețul pentru dreptul internațional umanitar și pentru Statutul ONU”, a menționat el. Patel a subliniat că Washingtonul va continua „să sprijine neclintit guvernul și poporul Ucrainei, care își apără țara și libertatea”.

După cum a comunicat „Obozrevatel”, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a remarcat că Rusia nu este pregătită pentru negocieri serioase privind încheierea războiului din Ucraina. Dacă agresorului i se va permite să „înghețe” conflictul, Europa va primi o „bombă cu acțiune întârziată”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий