Deputaţii hliboceni au făcut o adresare către Preşedintele ţării în vederea conferirii titlului de Erou al Ucrainei (post mortem) lui Valerii Krasnean

5 12 2022 Ф 1

Deputaţii Comunităţii Teritoriale Hliboca s-au adresat  Preşedintelui cu cererea privind acordarea titlului de Erou al Ucrainei lui Valerii Krasnean. Originar din raionul Hliboca, în toamna anului 2014 el a plecat voluntar pe frontul din Donbas. A participat la luptele de lângă oraşele Şciastia, Vesela Gora, Metalist, Savur-Moghila. A scos răniţi de lângă Ilovaisk. În anul 2015  a devenit conducătorul Centrului pentru acordare de ajutor participanţilor la Operaţiunea antiteroristă. De la începutul invaziei la scară largă a Ucrainei de către trupele ruseşti, Valerii Krasnean a plecat voluntar pe front, unde a participat la luptele de lângă Kiev,  Harkiv, din regiunea Harkiv. La 24 noiembrie, în timpul îndeplinirii unei misiuni de luptă în regiunea Harkiv, neînfricatul apărător al Ucrainei, Valerii Krasnean, şi-a pierdut viaţa în urma exploziei unei mine. Este înmormântat pe Aleea Gloriei în Cimitirul central din Cernăuţi.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, deputaţii Consiliului de orăşel Hliboca, la cea de-a 29-a sesiune de legislatura a VIII-a,  s-au adresat prin Administraţia Militară Regională Cernăuţi către Preşedintele Ucrainei cu cererea de a i se conferi titlul de Eroul al Ucrainei (post mortem) lui Valerii Krasnean, pentru eroismul manifestat în luptele de apărare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий