O rachetă a căzut într-o livadă din Briceni

5 12 2022 F 3

Ministerul de Interne al Moldovei a declarat că în ziua de 5 decembrie, nu departe de Briceni, colaboratorii Poliţiei de frontieră au dat de o rachetă care a căzut într-o livadă. Poliţia a întreprins măsurile de rigoare în vederea asigurării securităţii. Ministerul de Interne a anunţat şi despre intensificarea controlului în segmentul de nord al frontierei Moldovei, în legătură cu bombardamentele de astăzi ale Rusiei asupra Ucrainei. În sistemul energetic al Moldovei au avut loc dereglări ale curentului electric.

Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, a chemat comunitatea internaţională pentru a exercita o presiune mai mare asupra Rusiei cu scopul de a opri războiul. „Condamnăm cu fermitate atacurile Rusiei, care se repetă, asupra populaţiei civile şi obiectivelor Ucrainei, precum şi asupra infrastructurii critice. Comunitatea mondială trebuie să intensifice presiunea asupra Rusiei pentru a opri războiul. Numai aşa vom putea pune capăt suferinţelor şi pierderilor de vieţi omeneşti”, a subliniat Preşedintele Moldovei, fără să amintească de cazul căderii rachetei pe teritoriul moldav.

Secretarul Consiliului pentru Securitatea şi Apărarea Naţională al Ucrainei, Oleksii Danilov, a dat asigurări că la 5 decembrie, pe teritoriul Moldovei a căzut o rachetă rusă, dar nu ucraineană.  În comentariul pentru Audiovizualul public, Oleksii Danilov a explicat că Rusia foloseşte rachete vechi, cu precizie redusă,  şi ele pot să cadă nu numai pe teritoriul Moldovei, ci şi al altor state vecine cu Ucraina.  Potrivit lui, pentru asemenea atacuri cu rachete Rusia urmează să răspundă în faţa unui tribunal internaţional.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий