Deschiderea oficială a Festivalului „Aici-Acolo”

26 05 AA 4

În perioada 25-28 mai 2023 are loc la București cea de-a VI-a ediţie a Festivalului „Aici-Acolo”, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni (tradițional sărbătorită în ultima duminică din luna mai – anul acesta pe 28 mai). Festivalul, aflat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, cuprinde o serie de evenimente organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România.

26 05 AA 1

După cum comunică site-ul Departamentului Românilor de Pretutindeni, în deschiderea oficială a Festivalului „Aici-Acolo”, Secretarul de stat Gheorghe Cârciu a menţionat:  „În fața a sute de români  „de aici și de acolo”, mi-am exprimat speranța că aceste zile binecuvântate prin care celebrăm Ziua Românilor de Pretutindeni vor fi sărbătorite cu bucurie și cu inima plină de sentimentul identității românești. În această perioadă, simțim că suntem mai aproape, că suntem, în mod simbolic, cu toții din nou acasă. Așa a fost în prima zi a Festivalului: bucurie, sentimentul „de acasă”, vorbe frumoase și suflete calde românești de pretutindeni”.

26 05 AA 2

La Festival sunt așteptați peste 300 de români din vecinătatea României (Moldova, Serbia, Ucraina, etc.) şi din țări mai îndepărtate (Austria, Belgia, Canada, Emiratele Arabe Unite, Germania, Iordania, Irlanda, Finlanda, Franța, Italia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Spania, SUA, Turcia, etc.).

26 05 AA 3

26 05 AA 5

 

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий