În pofida evacuării forțate, în zonele de ostilități active din regiunea Donețk mai rămân copii

26 05 F 8

Părinții lor îi ascund de oamenii legii, a declarat șeful Departamentului pentru interacțiunea cu agențiile de aplicare a legii ale Departamentului pentru protecție civilă, mobilizare și apărare, Oleksandr Vdovenko, relatează RBK-Ucraina cu referire la Centrul de presă al AMR Donețk.

„În localităţile unde  au loc ostilități au mai rămas încă opt copii: în orașul Bahmut – patru, în Avdiivka – unul (părinții ascund copilul), în Krasnogorovka – doi, în satul Keramik – unul (părinții categoric refuza)», se menţionează în comunicat. Potrivit lui Vdovenko, evacuarea forțată în regiune a cuprins 21 de localităţi. În timpul ei au fost evacuați 128 de copii.

În regiunea Donețk există 5 echipaje de evacuare ale poliției „Îngerii albi”, care asigură transportarea în siguranță a copiilor în vehicule blindate.

Cu toate acestea, în ciuda încercărilor autorităților de a salva viețile copiilor și de a-i duce în regiuni sigure ale Ucrainei, unii părinți încă refuză să părăsească regiunea și chiar își ascund copiii.

RBK-Ucraina a comunicat că la sfârșitul lunii martie oamenii legii au convins o femeie cu un copil de 5 luni să evacueze din Avdiivka, dar aceasta a refuzat categoric ajutorul. A doua zi, armata rusă a bombardat din nou  orașul. În consecință, copilul a fost rănit și a murit.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий