Dieta cu pătrunjel este generoasă în beneficii

petrushka-pri-beremennosti-

petrushka-pri-beremennosti-Dieta cu pătrunjel prezintă un excelent regim de detoxifiere prin care putem pierde în greutate patru kilograme pe săptămână. Preparată în mai multe feluri, modesta frunză de pătrunjel pune în acţiune miraculoasele proprietăți tera­peu­tice și reușește să ne mențină în formă.

Este puţin cunoscut faptul că pătrunjelul, un zarzavat foarte ap­reciat din punct de vedere gas­tronomic, care dă savoare mâncării, este și un remediu incontestabil pen­tru îmbu­nătă­țirea digestiei.

Pătrunjelul tratează cu suc­­ces o va­rie­tate de bo­li: de la as­te­nie, anemie feriptivă (deoa­rece conține mult fier), tulburări circulatorii și până la eliminarea toxinelor din organism, susţin specialiştii.
În compoziția sa, pătrun­jelul deține un valoros depozit de substanțe nutritive care țin la distanță mai bine de 90 de boli. O legătură de pătrunjel conține: minerale (calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, potasiu), provitamina A, mai multă vitamina C decât 100 g fructe de măceșe sau o lămâie, complexul vitaminic B, vitamina E şi histamina, un aminoacid care stopează dezvoltarea tumorilor.
Dieta cu pătrun­jel con­tri-buie la bu­­na fun­cțio­na­­re a ficatului, la revigorarea orga­nis­­melor anemice, întăreș­te un­ghii­le, combate oboseala cro­nică și retenția de apă. În ace­lași timp, pătrunjelul este un foarte bun antioxidant și favorizant al digestiei. De aceea, poate fi un aliat de nă­dejde în cura de slă­bire.
Salatele de cru­dități care conțin mult pătrunjel ver­de, consumate pe parcursul unei săptămâni, au avut întotdeauna rezultatele dorite: o revigorare a organismului (ca efect al detoxifierii) și pierderea în greutate.
Dieta cu pătrunjel, care este la mare preț, include și o salată de crudități proaspete, celebră în hrana libanezilor, po­por cu un regim de viață echilibrat din punct de vedere nutrițional, un regim care tre­zește inspirație pentru soluții de slăbit. Este vorba despre salata (tabouleh), pe bază de pătrunjel, savurată de adepții curei de slăbire din mai multe țări.
Iată un exemplu de me­niu pe bază de pătrunjel
Salata de pătrunjel se pre­pară pentru o zi de dietă și se consumă la fiecare masă.
 La micul dejun. O porție de salată de pătrunjel, o ceșcuță de cafea fără îndul­citor și o banană.
 La prânz. O porție de sa­lată de pătrunjel lângă un grătar de pui și un măr.
 La cină. O porție de sa­lată de pătrunjel, un ou fiert, un morcov și un măr.
 În timpul dietei: Se consumă doar apă: câte 2-3 litri pe zi.

Добавить комментарий