Din cauza întârzierilor în acordarea ajutorului din partea SUA, Macron îndeamnă Europa să găsească noi modalități de a sprijini Ucraina

12 4 F 4
Președintele francez, Emmanuel Macron, a făcut apel la Europa să găsească noi modalități de finanțare a Ucrainei, ca urmare a întârzierilor în acordarea ajutorului american. Macron a precizat că el și Germania caută deja noi modalități de a ajuta.
Anterior, Președintele Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Mike Johnson, a declarat că va supune proiectul de lege la vot pe 9 aprilie, după ce Senatul se va întoarce din vacanță. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat în cele din urmă.
„Acum, confruntați cu aceasta, europenii trebuie să fie pregătiți. Aceasta este esența a ceea ce am spus în februarie anul trecut: noi, europenii, trebuie să facem mai mult și mai repede, dar dacă nu există finanțare din partea SUA, atunci noi, europenii, trebuie să ne mobilizăm și, ca europeni, să găsim noi soluții financiare”, a subliniat Emmanuel Macron.
Președintele francez a adăugat că el și Germania colaborează pentru a oferi finanțare pentru țara noastră, un mecanism european de plată și asistență bugetară. Macron a precizat că există „celebrele 50 de miliarde” pentru Ucraina, asupra cărora s-a convenit în luna februarie a acestui an, dar dacă nu există asistență din partea SUA, va trebui să facem mai mult”.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий