Volodymyr Zelenski a participat la Congresul autorităților locale și regionale, desfăşurat la Universitatea Națională din Cernăuți

12 4 F 1

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a efectuat o vizită de lucru la Cernăuți. Șeful statului a anunțat acest lucru pe pagina sa de Facebook.

Președintele s-a întâlnit mai întâi cu reprezentanții Congresului Mondial al Ucrainenilor, care au sosit la Cernăuți de la București, unde are loc summit-ul CMU. La summit participă peste 200 de lideri și reprezentanți ai comunităților ucrainene din 55 de țări. „Am discutat despre felul  cum să intensificăm sprijinul internațional și să menținem atenția lumii asupra Ucrainei. Este important ca toţi oamenii noștri să aibă grijă de stat și de independență”, a scris Volodymyr Zelenski.

Președintele Ucrainei a participat la Congresul autorităților locale și regionale la Universitatea Națională „Iurii Fedkovyci”. „Fiecare comunitate are necesităţile ei. Dar trebuie să ne amintim cu toții de necesitatea principală a întregii noastre țări și a fiecărui ucrainean în acest moment. Trebuie să oprim agresiunea Rusiei și să punem capăt acestui război cu o pace dreaptă, în condițiile noastre. Aceasta este singura modalitate de a restabili adevărata securitate pentru toți. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să pierdem timpul și să nu arătăm nicio slăbiciune. Trebuie să protejăm cât mai mult posibil viețile oamenilor noștri de teroarea rusă”, a declarat Zelenski.

El a făcut apel la liderii regionali să promoveze dezvoltarea tuturor industriilor de apărare: fiecare elaborare eficientă și toate armele ucrainene au importanţă.

Zelenski a mulțumit, de asemenea, regiunii Cernăuți pentru că a găzduit numeroase întreprinderi relocate din regiunile din Ucraina afectate de ostilități. „Mulțumesc fiecărei comunități, fiecărei regiuni care face deja acest lucru. Am dovedit deja în Ucraina că putem produce drone foarte puternice, echipamente de război electronic, artilerie și utilaje. Ar trebui să existe la maximum totul de ce are nevoie apărarea. Ar trebui să existe un maxim de activitate economică obișnuită, care să ofere oamenilor locuri de muncă și să asigure plăţi și impozite în buget. Și vă rog, în fiecare comunitate, acordați o atenție maximă soldaților noștri care se află la tratament și reabilitare, sprijiniți familiile soldaților noștri care se află acum pe front și pe toți cei care ajută cu adevărat apărarea”, a adăugat șeful statului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий