Din TOP-ul știrilor

9 08 2020 LC site FOREL

 

Regiunea Cernăuți, deja câteva zile la rând, este inclusă pe lista regiunilor, care nu corespund criteriilor de slăbire a carantinei. În ultimele 24 de ore în regiune au fost înregistrate 104 noi cazuri de îmbolnăvire și un caz letal. În momentul de față sunt internate 407 persoane: 242 de pacienți testați pozitiv cu coronavirus, iar restul suspectați de această boală. În ajun au fost spitalizate 26 de persoane. 39 de pacienți se află în stare gravă.

***

În unele sate din raionul Hotin, în curțile gospodarilor apar des șerpi cu o lungime de un metru și mai mult. Părinții sunt îngrijorați de faptul că aceștia pot să prezinte un pericol pentru copii. Specialiștii explică creșterea numărului șerpilor în ținutul nostru prin crearea condițiilor favorabile pentru ei: arșița, umiditatea și baza de nutriție bogată.

***

O familie din raionul Putila, din patru persoane, a nimerit la spital din cauza intoxicării cu ciuperci. Părinții sunt tineri – de 28-29 de ani, iar cei doi copii ai lor au șapte și respectiv patru ani. Starea sănătății lor este satisfăcătoare.

***

Eleva din Secureni, Dașa Stolear, a creat un clip video despre carantină, pe care l-a plasat pe Youtube. În formă de cântec, ea le-a propus cunoscuților interpreți din Ucraina să-i răspundă cum s-au simțit ei în perioada de carantină.

***

La 10-11 august, colaboratorii inspecțiilor de protecție a peștelui din regiunile Cernăuți și Ivano-Frankivsk vor da drumul în bazinele  Întreprinderii piscicole pentru creșterea păstrăvului „Lopușna” puiet de păstrăv și somon de Dunăre.  Este inițiativa Agenției de stat pentru gospodăria piscicolă a Ucrainei. Controlul va fi efectuat de o comisie specială.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberi.com

 

 

Lasă un răspuns