Diplomat american: Putin nu mai are niciun mijloc de influență pentru a schimba cursul războiului

1 11 2022 F 1

Autoritățile ruse caută cu disperare modalități de a stabiliza situația pe câmpul de luptă, dar nici mobilizarea, nici actele teroriste împotriva populației civile a Ucrainei nu o ajută în mod semnificativ. Putin se află într-o situație extrem de dificilă și nu își poate abandona obiectivele în război, altfel va pierde puterea. Armata sa este semnificativ de slabă și, de aceea, Federația Rusă cere arme din asemenea țări ca Iran și Coreea de Nord. Totuși, până la urmă, acest lucru nu va schimba rezultatul general și Rusia va fi învinsă, crede fostul reprezentant special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker. El a declarat acest lucru într-un interviu pentru LRT.

„Putin și-a propus o serie de obiective militare în Ucraina. Este din ce în ce mai disperat să le atingă și nu  va da înapoi. Dar singurul mod în care acest război se poate termina este înfrângerea Rusiei. Ea nu are mijloace de a câștiga. Vor pierde și cred că asta va avea consecințe pentru Putin chiar în Rusia. Putin ştie că se află într-o situație foarte dificilă, iar în acest stadiu nu există nicio perspectivă de negocieri”, a spus Volker.

Diplomatul american și-a exprimat părerea și cu privire la atacurile rusești asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. În opinia sa, acestea mărturisesc slăbiciunea agresorului și arsenalul limitat de mijloace de care dispune. „Acestea sunt ultimele întorsături ale conflictului. Trebuie să treacă un anumit timp, războiul nu se va încheia anul acesta. Iar loviturile cu drone și bombardarea orașelor ucrainene sunt un semn al slăbiciunii Rusiei. Ei nu au capacitatea de a avansa pe câmpul de luptă. Ei nu pot captura noi teritorii. Nici măcar nu pot deține teritoriul pe care îl au… Nu au propriile lor arme, așa că merg în Iran să ia drone, merg în Coreea de Nord să ceară rachete, merg în Belarus și iau muniție din depozite”, a subliniat Kurt Volker.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий