Diplomatul român a menționat sprijinul neclintit al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei

19 05 2022 Ф 1

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, astăzi a avut o întâlnire cu Ambasadorul  Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu. Șeful legislativului ucrainean l-a chemat pe diplomatul român să participe activ la susținerea Ucrainei în procesul de integrare europeană. A rămas ultima sută de metri a „maratonului” pentru a obține victoria și a-i demonstra lui Putin că Europa este cu Ucraina.

Cristian-Leon Țurcanu a accentuat că în România toate forțele politice, în pofida culorilor lor politice, susțin Ucraina. Ruslan Stefanciuk i-a mulțumit ambasadorului român pentru poziția sa, subliniind că „Ucraina a fost întotdeauna și va fi o țară europeană, o parte a Europei”, scrie site-ul Radei Supreme a Ucrainei.

Pe contul de Facebook al Ambasadei României în Ucraina s-a precizat că această întâlnire a fost de rămas bun, deoarece Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu își încheie misiunea în Ucraina. „A fost un bun prilej de a privi înapoi la dezvoltarea relației bilaterale din ultimii șase ani și de a reitera sprijinul neclintit al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Ambasadorul Țurcanu a fost onorat să primească profundele aprecieri și mulțumiri din partea părții ucrainene pentru asistența consistentă oferită de România și poporul român de la începutul agresiunii ilegale rusești în Ucraina”, se menționează pe contul de Facebook a Ambasadei României în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий