Discuțiile dintre Biden și Xi: ce este rău pentru Rusia și bun pentru Ucraina

15 11 F 2

Teroriștii sângeroși din Rusia înțeleg că sunt ignorați. Joe Biden și Xi Jinping se vor întâlni în Statele Unite. Acest fapt este foarte enervant pentru partea rusă, dar este pozitiv pentru Ucraina,  a declarat de Myhailo Podoliak, consilier al șefului Oficiului prezidențial, transmite TSN.

Putem presupune cu prudență, susține Podoliak, că asistăm la începutul așa-numitei „ere a destinderii”. Aceasta se poate forma treptat în relațiile dintre Statele Unite și China.

„Ei (americanii și chinezii — n.r.) vor începe acest dialog pe diferite platforme, la nivel de șefi de stat și la alte niveluri. Iar acest lucru va exercita o influență esențială asupra modul în care vom vedea lumea în ansamblu”, a explicat consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei.

Acest fapt, subliniază el, irită foarte mult Federația Rusă. Cu toate acestea, acest lucru este destul de așteptat. „Rusia înțelege, în primul rând, că nu este un actor global, că este ignorată. Rușii nu au absolut deloc nevoie de o comunicare atât de eficientă și cu mai multe niveluri între China și Statele Unite. Rusia obișnuia să joace un anumit rol înainte de invazia la scară largă, susținând undeva poziția Chinei. Astăzi Rusia a fost înlăturată de peste tot”, spune Podoliak.

Acestea sunt semne ale începutului unei alte ere în relații, afirmă Podoliak, ceea ce reprezintă un semnal foarte important. Dar important este că aspect pozitiv va simboliza oportunitatea de a rezolva problemele acumulate și de a dezvolta reguli diferite de comportament global. Rusia nu poate face acest lucru. „De aceea Rusia lansează războaie de diferite tipuri: hibride, de propagandă și, bineînțeles, războaie fierbinți. Iată de ce Rusia trebuie să fie îndepărtată și cred că pot vorbi despre asta acum. Rusia este distructivă nu doar pentru Ucraina și nu doar pentru Europa, ci este distructivă pentru spațiul politic global în ansamblu”, a declarat oficialul.

Anterior s-a spus că vizita Președintelui chinez, Xi Jinping, în Statele Unite este importantă din punct de vedere strategic și ar putea avea consecințe pentru întreaga lume, inclusiv pentru Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий