Disperarea Kremlinului în legătură cu eșecurile din Ucraina

10 01 2023 Ф 3

Ascensiunea Companiei Militare Private Wagner și transformarea fondatorului ei, Evghenii Prigojin, într-un centru alternativ de putere este cu siguranță un semn al disperării Kremlinului în legătură cu eșecurile sale în Ucraina, scrie RBK-Ucraina cu referire la un briefing al reprezentantului Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

Întrebat de un jurnalist despre poziția Washingtonului față de influența tot mai mare a lui Prigojin, care este apropiat de președintele rus, Vladimir Putin, Ned Price a remarcat că acest lucru „indică faptul că rușii apelează din ce în ce mai mult la mijloace tot mai radicale pentru trimiterea forțelor în Ucraina”. „O bună parte dintre acești luptători nu sunt infanteriști bine pregătiți, ci condamnați pentru crime, în multe cazuri acuzați și condamnați pentru crime grave, violente. Ei luptă în Ucraina pentru că li s-au promis grațieri. Acest lucru în sine este dezgustător, atestă despre disperare. Și aceasta nu va schimba mersul războiului”, a subliniat el.

Grupul Wagner este deja sub sancțiunile SUA, iar la începutul lunii decembrie, senatorii americani au introdus un proiect de lege care recunoaște Wagner ca organizație teroristă.

Totodată, în Statele Unite Compania militară privată Wagner a fost inclusă în lista organizațiilor care provoacă îngrijorare în domeniul libertății religioase.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий