„Un simbol al nebuniei războiului declanșat de Federația Rusă”: ministrul german de Externe a sosit la Harkiv într-o vizită neanunțată

10 01 2023 Ф 8

În acest centru regional din Ucraina  reprezentanta Guvernului german a sosit la invitația omologului ei ucrainean, Dmytro Kuleba. Annalena Baerbock a spus că Germania va ajuta Ucraina cu generatoare și pături.

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a sosit astăzi, 10 ianuarie, la Harkiv, într-o vizită neanunțată. Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a postat această informație  în rețelele de socializare, însoțind-o cu fotografii comune cu omologul său german. „Astăzi, împreună cu Annalena Baerbock, am vizitat, pe vreme de război, Harkovul, unde Rusia a provocat mari suferințe”, a scris el pe Twitter. Potrivit ediției germane Tagesspiegel, Baerbock s-a dovedit a fi primul membru al Guvernului german care a venit în partea de est a Ucrainei după începutul războiului la scară largă. Vizita politicianului în centrul regional ucrainean nu a fost anunțată din motiv de securitate.

10 01 2023 Ф 7

Printre altele, la Harkiv ea a vizitat raionul Saltovka, care a fost grav avariat de bombardamentele trupelor ruse. „Acest oraș este un simbol al nebuniei absolute a războiului rus de agresiune din Ucraina”, a comentat Baerbock.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului german de Externe, diplomatul german a acceptat oferta lui Kuleba de a vizita Harkovul pentru că dorea să discute personal cu oameni care sunt nevoiți să lupte împotriva agresiunii ruse în timpul iernii friguroase.

10 01 2023 ф 9

După cum a declarat Annalena Baerbock, ucrainenii ar trebui să știe că pot conta pe solidaritatea și sprijinul Germaniei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий