Distrugeri şu durere: momente semnificative ale săptămânii

Local residents stand at a site of an apartment building hit by a Russian missile strike, amid Russia's attack on Ukraine, in Dnipro, Ukraine April 19, 2024. REUTERS/Mykola Synelnykov

Volodymyr Zelenski semnează legea privind mobilizarea, care va intra în vigoare la 18 mai. SUA au publicat un proiect de lege privind ajutorul acordat Ucrainei, care prevede aproximativ 61 de miliarde de dolari. Joe Biden a declarat că îl va semna. SUA și Marea Britanie nu vor doborî drone în Ucraina, așa cum au făcut în Israel. Rusia a restabilit capacitatea unor rafinării după atacurile ucrainene.

Pe 17 aprilie, rușii au tras cu rachete asupra oraşului Cernighiv, iar pe 19 aprilie – asupra oraşului Dnipro. Sunt morți și răniți. La 19 aprilie, Forțele de Apărare Antiaeriană au doborât un bombardier rusesc Tu-22M3 în regiunea rusă Stavropol și, pentru prima dată, două rachete H-22.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei  nu a recunoscut legitimitatea președintelui rus Putin și a cerut transferul activelor rusești înghețate pentru reconstrucția Ucrainei. Xi Jinping a numit patru principii de „rezolvare a conflictului” din Ucraina.

FMI a prognozat cursul de schimb al dolarului în Ucraina pentru 5 ani. Ucraina se numără printre țările care se tem cel mai puțin de amenințarea nucleară. Time a numit cele mai influente persoane ale anului.

Câteva imagini semnificative ale săptămânii, selectate de Audiovizualul public ucrainean.

Locatarii stau lângă  clădirea lor rezidențială care a fost avariată în rezultatul atacului cu rachete rusești a opraşului Dnipro, 19 aprilie 2024.

Salvatorii sting incendiul la o clădire de cinci etaje din Dnipro. Armata rusă a atacat orașul cu rachete în dimineața zilei de 19 aprilie.

20 4 F 6

Olga, în vârstă de 79 de ani, în centru, plânge și își ia rămas bun de la vecinii ei. Ea a fost de acord să fie evacuată. Casa în care locuia a fost distrusă în rezultatul atacului aerian rusesc în Lukianeţ, regiunea Harkiv, 16 aprilie 2024.

Olga, 79, center, cries as she says goodbye to her neighbors in front of her house which was heavily damaged by a Russian airstrike, during her evacuation, in Lukiantsi, Kharkiv region, Ukraine, on Tuesday, April 16, 2024. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Polițiști și medici lângă  clădirea din Cernighiv care a fost lovită de o rachetă rusească la 17 aprilie. Forțele rusești au lansat trei atacuri cu rachete în apropiere de centrului orașului. 18 persoane au fost ucise și 78 rănite, inclusiv patru copii.

20 4 F 8

O femeie trece pe bicicletă pe lângă o stradă distrusă din orașul Lyman, regiunea Donețk, 17 aprilie 2024. Noaptea, armata rusă a lansat trei bombe asupra orașului. Au fost distruse case private.

20 4 F 9

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий