Dmytro Kuleba a făcut o declarație alarmantă despre situația de pe front: ar putea fi mai gravă decât la începutul invaziei

24 1 F 1

Potrivit lui Kuleba, Rusia are superioritate  față de Ucraina în ceea ce privește muniția de artilerie.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, consideră situația dificilă pe front din cauza lipsei de arme și echipamente. Șeful diplomației ucrainene a declarat acest lucru într-un interviu pentru Bild. „Situația este foarte gravă, poate chiar mai gravă decât a fost de la începutul invaziei rusești, în urmă cu aproape doi ani”, a subliniat Kuleba. Ministrul a precizat că țările occidentale nu au suficiente capacități pentru a produce muniție pentru războiul din Ucraina. „Deși Ucraina și-a crescut semnificativ producția și va continua să facă acest lucru, vedem în continuare că industria de apărare occidentală — adică industria de apărare a statelor care ne ajută — nu este capabilă să producă suficient muniție de artilerie”, a spus el.

Potrivit ministrului, Rusia depășește Ucraina în ceea ce privește muniția de artilerie. Unul dintre motive este reprezentat de livrările din Coreea de Nord.

„Oricât de ridicol ar suna, se pare că Coreea de Nord este un partener mai eficient pentru Rusia decât prietenii care aprovizionează Ucraina cu muniție de artilerie. Acest lucru este ridicol. Și acest lucru trebuie să se schimbe”, a declarat ministrul ucrainean de Externe.

Reamintim că, potrivit Marelui Stat Major, Forțele Armate Ucrainene au respins atacurile din apropierea localităților Klișciivka și Robotyno, iar Rusia încearcă să ocupe Avdiivka.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий