Douăzeci și cinci de cetățeni ucraineni au fost deja uciși ca urmare a atacului HAMAS asupra Israelului

2 11 F 7

Acest lucru a fost comunicat de Ambasadorul israelian în Ucraina, Michael Brodski, în cadrul unei conferințe de presă la Kiev. Potrivit lui Brodski, cei mai mulți dintre ucrainenii care au murit în Israel aveau dublă cetățenie. „Aveau atât cetățenie israeliană, cât și ucraineană, iar familiile lor se aflau în Israel. Am primit cereri pentru doi ucraineni care au fost uciși, iar familiile lor se află în Ucraina. Au existat şi cereri de a îngropa cadavrele în Ucraina. Dar majoritatea celor care au murit vor fi înmormântați în Israel, deoarece familiile lor locuiesc, de asemenea, în Israel”, a declarat Ambasadorul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a oferit mai multe detalii: „Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei confirmă decesul a 21 de ucraineni în Israel. O persoană este încă dispărută. În Fâșia Gaza sunt 4 morți, dintre care 3 copii, și 6 răniți”.

În total, peste 1.400 de israelieni și cetățeni ai altor țări au fost uciși și peste 5.000 au fost răniți în urma atacului HAMAS asupra Israelului. Potrivit unor rapoarte recente, aproximativ 250 de ostatici sunt deținuți de teroriști.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий