Doza de sănătate. Beneficiile pentru organism ale apei cu scorțișoară, măr și lămâie

0 APA

 

Beneficiile apei cu scorțișoară, măr și lămâie pentru organism sunt numeroase. Această băutură medicinală are abilitatea de a îmbunătăți sănătatea. Dietele detoxifiante sunt foarte populare în zilele noastre, dar trebuie să ținem cont de anumite aspecte înainte de a începe o cură pe bază de apă cu scorțișoară, măr și lămâie.

În primul rând, dacă urmăm acest tratament natural, este esențial să se adopte un stil de viață sănătos,  o dietă echilibrată și să se evite sedentarismul. În al doilea rând, trebuie să fii consecvent. Obiceiurile sănătoase și remediile naturale nu pot ajuta la pierderea în greutate, dacă nu este suficientă voință.

De asemenea, trebuie să ţinem  cont de faptul că fiecare dintre noi are un metabolism unic. Din acest motiv, unele persoane reușesc să piardă în greutate mai ușor, iar altele mai greu.

Pentru a prepara această băutură, e nevoie de câteva bețișoare de scorțișoară, mere verzi și zeamă de lămâie. Toate aceste trei alimente sunt sănătoase și, dacă le combinăm, beneficiile lor vor fi amplificate.

Apa cu scorțișoară, măr și lămâie – o băutură bogată în antioxidanți.  Zeama de lămâie, merele verzi și scorțișoara sunt utile pentru a preveni degradarea oxidativă provocată de radicalii liberi. Apa cu scorțișoară, măr și lămâie este bogată în polifenoli, nutrienți utili pentru a menține sănătatea cardiacă.

Antioxidanții susțin funcționarea corectă a organismului. Printre altele, acești nutrienți protejează sănătatea celulelor și îngrijesc ficatul, un organ esențial pentru a stimula pierderea în greutate. Mai mult, alimentele bogate în antioxidanți conțin foarte puține grăsimi și calorii.

Tratează inflamațiile. Alimentele cu proprietăți antiinflamatoare pot preveni retenția de apă, problemele renale și cardiace și dezvoltarea mai multor boli. Atât scorțișoara, cât și zeama de lămâie au proprietăți antiinflamatoare foarte puternice, oferind organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a se menține sănătos.

Reglează glicemia. Unul dintre beneficiile apei cu scorțișoară, măr şi lămâie dat de efectele sale medicinale, este echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Scorțișoara este unul dintre cele mai utile alimente pentru a preveni dezvoltarea sindromului metabolic și a diabetului de tip II. Acest ingredient acționează asupra enzimelor digestive, stimulând descompunerea alimentelor consumate. Astfel, nutrienții alimentelor sunt mai ușor absorbiți de organism, iar nivelul de zahăr din sânge nu crește în exces.

Scade rezistența grăsimii. Apa cu scorțișoară, măr și lămâie activează metabolismul, stimulând arderea grăsimilor – atât timp cât adopți un stil de viață sănătos. Printre beneficiile apei cu scorțișoară, măr şi lămâie  se numără și abilitatea sa de a detoxifia organismul. Un alt beneficiu este faptul că aceasta poate să scadă rezistența grăsimii, în special a celei depuse la nivelul abdomenului.

Apa cu scorțișoară, măr şi lămâie  este atât de puternică încât, dacă este consumată 15-20 de zile consecutive, rezultatele dorite nu vor întârzia să apară. Trebuie însă să se urmeze  și o dietă sănătoasă.

Datorită enzimelor din compoziția lor, merele verzi facilitează arderea grăsimii. Pe lângă includerea lor în această  băutură medicinală, e bine să se consume  mere verzi de cel puțin trei ori pe săptămână. Acest fruct conţine pectină, o fibră aflată în componența cojii.

Cum se prepară apa cu scorțișoară, măr și lămâie

Ingrediente: 1  l de apă plată, 2 mere verzi, 1-2 bețișoare (10 g) de scorțișoară, zeama unei lămâi.

Mod de preparare.  Merele se spală bine, se taie felii (fără a le decoji) și se pun deoparte. Se stoarce  zeama de lămâie și se combină cu un litru de apă plată. Apoi în apa cu lămâie se adaugă feliile de măr verde și bețișoarele de scorțișoară. Se pune băutura preparată în frigider pentru câteva ore. Se poate lăsa pe noapte, astfel încât scorțișoara, feliile de măr verde și zeama de lămâie să-și elibereze proprietățile.

Se servește apa cu scorțișoară, măr verde și lămâie înainte de fiecare masă principală. Această băutură va da un rezultat minunat.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий